top of page

Derfor bør du fortsette å gå på visninger!

Oppdatert: 24. aug. 2021

Vi er midt inne i en krise som dagens generasjoner aldri har sett før. Det er ikke krig, men det som skjer med norsk økonomi er på grensen til hva som ville skjedd i en krig. Selv de av oss som opplevde finanskrisen har ikke sett noe lignende, for denne krisen blir verre for vanlige folk enn finanskrisen. Jeg er redd for at vi nå kommer til å forsterke krisen gjennom å sette alt på vent. Derfor sier jeg at folk som er på boligjakt bør fortsette å gå på visninger. Meglerselskapene, takstmenn, fotografer og andre invovlert i et boligsalg har allerede kommet med mange gode og kreative løsninger så du kan fortsette å gå på visning og likevel overholde myndighetene sine regler. Det er viktig.

Hvorfor er det viktig?

"Vi har jo fått beskjed om å holde oss inne og gjøre minst mulig. Da trenger vi jo ikke å dra rundt på visninger?"

Jo, vi trenger det. Det er faktisk viktig. For hvem er det som selger boligene som ligger ute til salgs nå og som er planlagt lagt ut for salg fremover?

Det er vanlige folk. Mannen og dama i gata som nettopp har kjøpt seg en ny bolig.

En helt vanlig del av hverdagslivet i Norge. En bolig kjøpt i januar eller februar når Corona for de fleste fortsatt bare var en god øl. Kanskje var den nye boligen deres en ny leilighet, kjøpt allerede i 2018 eller 2019, men som skal bli ferdig sommeren 2020. Da er det normalt å legge ut sin gamle bolig 3- 4 måneder før overtakelse. Det er nå.

Når verden plutselig ser annerledes ut. Når verden er preget av store usikkerheter.

Hvis alle sammen finner godstolen eller sofaen og bare blir liggende der, så forsterker vi de negative konsekvensene av en allerede alvorlig krise.

Da vil vanlige folk som har planlagt ut ifra en normalsituasjon kunne bli usedvanlig hardt straffet.

Det er mye vi ikke skal gjøre i disse uvanlige tider og jeg påstår ikke at vi skal droppe den nasjonale dugnaden som pågår, snarere tvert imot. Men vi må ikke glemme at myndighetene også har sagt at det er viktig å holde hjulene i gang, så lenge det er mulig, innenfor de begrensningene som er gitt. Det er også en del av dugnaden. Å hindre at alt går i stå.

Enn så lenge så er det å gå på visning, med dagens løsninger, hvor du kan gå alene, helt innenfor anbefalte løsninger.

Jeg er redd for at det blir lett å sette alt på vent.

Jeg er redd for at vi kommer til å oppleve folk som prøver å selge for enhver pris. Jeg er redd for at det vil dukke opp veldig gode kjøp for de som tør å gå imot strømmen. Jeg håper bankene tar hensyn til kundene og lar de få mellomfinansieringen nok til at de kan ha is i magen. Jeg håper boligselgerne har is i magen og ikke lar seg stresse. Ingen vet ennå hvor lenge dette varer, men det vil gå over. Det vil normalisere seg.

Og vi lærte av finanskrisen at med en gang usikkerheten er borte, så vil boligmarkedet hente seg raskt inn igjen. Derfor er det ingen grunn til å selge boligen din på billigsalg.

Hvis dere som har planer om å bytte bolig, fortsetter å dra på visning og fortsetter å by, så vil vi kunne redusere de negative konsekvensene betraktelig. Dette er skrevet mens det ennå er lov å bevege seg ute og vi ennå ikke har portforbud. Men når man ser hvordan folk har oppført seg den første uken med begrensninger så er det grunn til å tro at dette kan bli verre, før det blir bedre. Vi får se.

Inntil videre - Lykke til på visning!


Disclaimer: jeg syter ikke for min syke mor (hun er heldigvis frisk) for de som vet at jeg jobber med eiendom kan tro at jeg skriver dette for å sikre oss salg, men vi skal ikke selge noe eiendom iår - vi skal kjøpe. Så vi ville tjent på en forverring av markedet, men håper fortsatt vi får et normalt fungerende marked. Det er best for alle.188 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page