top of page

Hva har Ju Jitsu med eiendom å gjøre?

Oppdatert: 29. okt. 2022

Ny uke og nye muligheter! Etter forrige uke spurte jeg om synspunkter på formatet på bloggen min. Ønsket dere lesere korte, jevnlige innlegg eller sjeldnere lengre innlegg (som det stort sett har vært til nå)? Det var delt:

ca. 65% som ønsket en jevnligere oppdatert blogg

ca. 35% som ønsket lengre innlegg.

Selv er jeg fortsatt litt i tenkeboksen på hva jeg selv foretrekker, men inntil jeg bestemmer meg skal jeg prøve å skrive litt oftere og da gjerne med noe hentet fra forrige uke.

Hjemmesiden min og bloggen min handler om å være den beste versjonen av deg selv, og jeg blander inn kosthold, trening og tankesett i det jeg skriver om. Selv om hovedfokus er eiendom og eiendomsinvesteringer.

Hvorfor det, har sikkert noen tenkt.

Hvorfor kan jeg ikke rendyrke dette og bare skrive om eiendom? Noen av dere lesere er sikkert kun opptatt av eiendom og bryr seg katta om at jeg er opptatt av kosthold, helse, trening og mindset. Men for meg er dette viktig, for dette henger sammen.

For å gjøre best mulige eiendomsinvesteringer og for å kunne ha det tempoet i livet mitt som jeg har, så er jeg avhengig av å være i form, ha en fungerende kropp.

Da henger dette sammen.

Forrige uke var jeg på min første Ju Jitsu trening. Ukene før hadde jeg testet boksing og kickboksing/Muay Thai. Jeg er 45 år og har aldri drevet med noen form for kampsport. Jeg trener jevnlig, dvs. stort sett 2-3 ganger hver uke. Jeg trener til vanlig mest styrke, litt løping og litt sykling. Idag har jeg vært på min 2. Ju Jitsu trening. Og det var like artig idag som sist. Så jeg har bestemt meg for å begynne med Ju Jitsu. Hvorfor gjør jeg dette? Tror jeg at jeg er et talent i kampsport? Nei, definitivt ikke. Kroppen min er stiv og støl etter en fotball oppvekst med lite tøying og ekstremt korte hamstrings og er særdeles dårlig egnet for kampsport. Skal jeg begynne å gå kamper og sikte meg inn mot sort belte? Nei, sannsynligvis ikke. Selv om jeg ikke lover noen ting på dette området. (Jeg er 45 og ca. halvveis i livet så jeg har god tid 😉)

Jeg gjør dette for å utfordre kroppen min, fysisk og mentalt, på noe den ikke er god til og noe som jeg virkelig må jobbe med for å få til.

Jeg tror at jeg personlig tjener på det i forhold til jobben min og livet ellers. Som jeg skrev så tror jeg at kroppen min er særdeles dårlig egnet til kampsport. Jeg har svake magemuskler og en alt for dårlig trent kjerne (selv om jeg har begynt å trene den opp og er blitt bedre enn jeg var).

Jeg tåler utrolig lite før jeg får vondt, blir blå og evt. skadet. Likevel, så er det nettopp på grunn av alt dette at jeg tror at en slik idrett kan være godt for meg. Dette er virkelig utenfor komfortsonen.

Og lite fremgang har kommet av å beholde seg i komfortsonen hele tiden. Du kan ikke være utenfor komfortsonen hele tiden heller, bare så det er sagt, men man må bevege seg i en kanal hvor man får riktig dose utfordringer i forhold til egen kompetanse. Da må man stadig vekk utenfor komfortsonen og teste nye grenser. Dette gjelder enten du snakker om idrett eller jobb. Nils Arne Eggen sin flytsonemodell handler om dette og han har hentet sin inspirasjon fra Mihaly Csikszentmihalyi som er kjent for å ha funnet opp Flow. Fra Wikipedia: In positive psychology, a flow state, also known colloquially as being in the zone, is the mental state in which a person performing some activity is fully immersed in a feeling of energized focus, full involvement, and enjoyment in the process of the activity. In essence, flow is characterized by the complete absorption in what one does, and a resulting transformation in one's sense of time.

Jeg hentet dette sitatet nå ikveld etter å ha vært på den 2. treningen. Og beskrivelsen er egentlig ganske fin.

For når jeg var på trening så tenkte jeg ikke et sekund på noe annet enn det som skjedde på treningen.


75 minutter totalt oppslukt av det som skjer der og da.

Høre på instruktøren, utføre, utføre, se på motstanderen, reagere, utføre utføre. Stort sett i bevegelse hele tiden. Tungt, men artig. Utfordrende for kropp og hode. Jeg kan konsentrere meg om utførelsen av øvelsene når jeg trener styrke, men jeg er ikke i nærheten av å koble ut alt annet rundt meg eller alt det som normalt skjer i hodet mitt. Jeg kobler ut når jeg gjør selve øvelsen, men i hver pause og mellom hvert sett så løper tankene til neste investering, neste gjøremål, hvordan jeg skal løse ditt og datt. Kanskje er det min teknikk når jeg gjelder normal trening som er feil, men jeg har sjelden klart å vært så totalt oppslukt av det som skjer der og da som når jeg var på Ju Jitsu treningene.

Det tror jeg er sunt.

Det å leve NÅ. Og kun NÅ.

Det tror jeg er viktig.

Og det trenger ikke å være på trening, men jeg har til gode å oppleve dette helt på samme måten som jeg nettop gjorde nå.

Derfor tror jeg at jeg blir en bedre eiendomsinvestor ved å begynne på Ju Jitsu!

Fordi jeg får energi av dette.

Selv om treningen er slitsom er jeg mer full av energi etterpå enn før.

Sånt er viktig.

Og det har jeg erfart før, at når man driver med aktiviteter som gir deg energi så kan du holde på i evigheter. Sånn var det med megling for meg de første årene og i mange år etterpå, jeg kunne jobbe lange dager og helger, for det ga meg energi. Noen var bekymret for at dette ikke gikk bra med den enorme arbeidsmengden, men det gikk fint, så lenge jeg var i en sone. En flytsone. En flow state. Men dette varer ikke alltid evig og når dette endrer seg så må man passe på. Nå skal jeg ihvertfall teste ut dette videre og se hvor mye jeg kan utvikle kroppen min med min nye idrett. Jobbmessig så gikk uken uten de helt store hendelsene. Alle utleieforholdene går som normalt. Jeg var og hentet en nøkkel fra en leietaker som hadde lånt vår nøkkel og som skulle levere den tilbake. Vi fikk tak i ny regnskapsfører og skal flytte over alle selskapene til et nytt regnskapsbyrå her i Trondheim. Jeg var på en ferdigbefaring på en leilighet i et prosjekt som er ferdig om 2 uker. Jeg var i møter med noen som kanskje skal bistå oss i å se om vi skal få med oss noen eksterne investorer i MySpot Living. Det blir spennende. Så fikk vi tilslaget på en ny leilighet i et prosjekt som vi har ventet en stund på.

Vi ønsket å kjøpe 2 leiligheter i det prosjektet, men det var så stor interesse at vi mistet den ene på loddtrekning. Det kan være ukens lærdom å dele ut.

Når du skal kjøpe i nye prosjekter så vil det alltid lønne seg å være tidlig ute og være registrert til utbygger eller megler tidlig.

Det er ulike metoder utbyggere bruker for å fordele salg i nye prosjekter.

Her er eksempler:

- de selger etter første mann til mølla prinsippet

- de selger etter ansiennitet (fra når man registrerte seg på prosjektet)

- loddtrekning

- forkjøpsrett (OBOS etc.)

- hybrider av overnevnte

Så selv om du ikke er sikret å få velge første, vil det aldri være feil å være ut i god tid. Da får vi info tidlig og i beste fall kan du få velge først. Da håper jeg alle sammen får en super uke!237 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page