top of page

Når i livet er du på topp fysisk sett?

Oppdatert: 29. okt. 2022

Kroppen vår er bygd for å bli ca. 100 år!


Synes du jeg strekker den litt langt? Synes du at 80 år er mer riktig?

Poenget jeg skal frem til blir det samme, så heng med.

Er det ikke litt rart da at mange tror at vi er på høyden fysisk sett når vi er ca. 25 år? Hvis du i tillegg tar hensyn til hvor lang tid mennesket bruker på å utvikle seg til å bli et ferdig utviklet voksent menneske, så blir det ennå rarere.


Hvor ofte har du ikke hørt at når du er 30 så har du ihvertfall passert toppen. Da går det bare en vei.

Nedover. Sånn fysisk da.

For det er heldigvis mange som skjønner at livet virkelig blir bra når man passerer dette punktet.

Men tilbake til det fysiske. Når så mange tror på dette, så er det ikke så rart at dette faktisk skjer i praksis.

Dette tankesettet er usunt og jeg mener vi må ta et oppgjør med det!

For det hjernen din tenker, det har kroppen din en tendens til å høre på.

Du blir hva du tenker, eller du blir hva du sier.

Du må gjerne si meg imot på dette, men basis psykologi viser til at det er en klar sammenheng mellom egne tanker og hva du faktisk får til.

Hvis du tror at du ikke klarer å få til noe så er det helt sikkert at du får rett.

Hvis du tror du kan få til noe så er det ikke sikkert du får det til, men du har i hvertfall en sjanse.

Da kommer det mer an på hva det er du prøver å få til og om du har gjort det forarbeidet som kreves for nettopp å få til det du har satt deg som mål å gjennomføre.

Dette virker også på kroppen din og fin fysiske tilstand. Hvis du tror at du har passert toppen og nå går det bare nedover, ja så blir det slik. Hvis du har en dårlig rygg og tenker at "jeg har bare dårlig rygg jeg, så det får jeg ikke gjort noe med". Ja, så vil du aldri klare å bli bra. Tro meg, når jeg snakker om ryggplager så vet jeg hva jeg snakker om. Jeg har lenge gått i den den samme fella. Jeg har hatt så mye plager at jeg i mange år gikk rundt og trodde at ryggen min den er bare fucka. Ikke noe å gjøre med. Jeg må bare leve med den som den er. Helt til jeg bestemte meg for å få skikk kroppen. Hele kropppen, og dermed også ryggen. Aldri har jeg vært i bedre form. Og løsningen var noe helt annet enn jeg trodde, men mer om det senere. Har jeg aldri problemer med ryggen lenger da? Jo, det har jeg, en sjelden gang, men jeg aksepterer ikke at det alltid skal være slik, så jeg gir meg ikke i jakten på å finne den endelige løsningen. For nå vet jeg hva jeg skal gjøre.

Og det tankesettet gjør noe med både plagene og muligheten til å bli bedre. Det er ikke så rart at nordmenn blir bare tykkere og tykkere og sykere og sykere når vi slutter å bruke kroppen slik den er ment å brukes før vi passerer 30 år. Og vi tror at det skal være sånn.

Menn får ølmage og mer bryster enn brystmuskler og damer får bredere og bredere bakende og hengearmer. Men det er jo helt greit, for det er jo sånn vi er laget, ikke sant? Når vi i tillegg tror at "normal norsk kost" er sunn og god, da går det virkelig nedover. Og det gjør det i rekordfart.


Jeg skal ikke gå i dybden på det med mat idag, for det er et annet tema, men la det være klinkende klart - Det den jevne nordmann tror er normal norsk kost, det er ikke sunt!

Vi må slutte å tro at det er normalt at kroppen forfaller når den passerer 30 år.

Kroppen forfaller fordi vi slutter å bruke den, gir f... i hvordan vi ser ut og spiser alt for mye sukker og fett.

For vi må jo få "kose oss"...

Vi lever bare en gang... Det er jo riktig det, men vi kan ikke "kose oss" hele tiden, når det med "kose oss" menes alt av usunne bakevarer, pizza, cola, øl, vin og fet mat. I mengder. Hver uke. Ihvertfall ikke hvis du har tenkt å leve et godt liv også når du blir eldre! Det har jeg :)


Visste du at et av FNs bærekraftsmål er god helse?

Det er nr. 3


Så ved å ta vare på kroppen din så bidrar du faktisk til en bedre klode.

Lykke til!

276 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Pål Restad
Pål Restad
Nov 12, 2020

Takk for det 😃

Like
bottom of page