facebook-domain-verification=ui2ks9t6giew22z98o5nqzmzseaugm
 

Utleie, gjennomføringsevne og litt krypto som krydder

Oppdatert: aug. 15

Q1 2021 - en fot i bakken. Dette blir et litt annerledes blogginnlegg enn det som er normalt for meg. En slags oppdatering for Q1 2021 med diverse sidespor, men innholdet er tidløst og kan også leses senere, så ikke gå ut bare fordi du finner dette først nå :) Bakgrunnen for at dette blir et litt annet innlegg er delt. Jeg har fått mange nye følgere i det siste og det kan være greit å informere deg på hva du får ved å følge meg. Samtidig har jeg nok kommet litt nærmere en konklusjon på hvordan jeg vil bruke bloggen fremover. Til slutt kan det være greit med en forklaring for deg som lurer på hvorfor jeg plutselig ved et par anledninger har skrevet om kryptovaluta. Det er så langt unna trauste eiendomsprosjekter med utleie man kan komme. Nettopp det er poenget, men det skal jeg komme litt tilbake til. I dette innlegget skriver jeg om; - Hvorfor jeg mener månedlig oppdatering av utleievirksomheten er kjedelig. - Hvorfor jeg mener gjennomføringsevne er viktig for at du skal lykkes.

- Hvorfor jeg har endret bruken av bloggen. - Hvorfor jeg har skrevet litt om kryptovaluta.

- En liten oppdatering på status om boken min Utleieguiden og veien videre.


I høst prøvde jeg meg på litt hyppigere oppdateringer med månedlige oppdateringer. Tilbakemeldingen fra Twitter på forhånd tydet på at en del ønsket jevnlige oppdateringer. Selv var jeg usikker, men jeg ville prøve det. Generelt er jeg blitt veldig mye flinkere til å prøve nye ting, før jeg gjør meg opp en mening, enn jeg var tidligere.

Tanken var å oppdatere dere på hva som skjer med utleieobjektene jeg administrerer underveis i et år.

Måned for måned.

Antall lesere på de innleggene jeg skrev med månedlige oppdateringer forsvarer ikke tiden jeg brukte på det, hvis man måler det, men det er ikke poenget.

For hvis jeg ønsker å nå ut med noe så teller jeg ikke likes eller antall lesere.

Det viktigste poenget - jeg synes det var kjedelig å skrive disse innleggene.

Delvis fordi det nesten ikke skjer noe hver måned.

Det er jo litt av poenget med suksessfull utleievirksomhet.

Jobben gjøres i forkant.

Først - før du kjøper objektet.

Kjøper du riktig objekt er mye gjort.

Da er det enklere å skaffe det viktigste - gode leietakere.

Leietakere som betaler fast, til avtalt tid og tar seg av boligen på en god måte. Når du har gjort dette, så skjer det veldig lite underveis. Da blir det også kjedelig å prøve å oppdatere deg på at det ikke skjer noe. Så det slutter jeg med nå. Q1 2020 f. eks. Alle boliger utleid 100%, som normalt. Alle husleier betalt, som normalt. Alt går av seg selv, som normalt. Q1 oppsummert. Ja, vi mistet snøfangerne fra taket på hytta vår som er utleid og den samme leietakeren meldte ifra om at vannet på kjøkkenet frøs når det var som kaldest i februar, men jeg mener ikke dette er særlig interessant informasjon til deg? Er det? Jeg synes ikke det, og sånt behandler jeg bare fortløpende uten å skrive ned det. Ikke noe poeng å dvele ved slikt, når det ikke blir varige skader eller verre ting. Jeg utbedrer uansett ikke slikt selv, jeg bruker fagfolk, så for meg tar dette minutter å fikse. Det er litt administrasjon og vipps så er saken ute av verden.

Det gir meg mest å jobbe med litt lengre blogginnlegg som skal gi deg som leser noe kunnskap. Innlegg som krever litt av meg som skribent. Jeg skriver nemlig ikke bare for deg, jeg skriver også for meg selv :)

Jeg får en egen tilfredstillelse av å skrive et godt blogginnlegg.

Det kan alltids diskuteres hva som er et godt innlegg eller ikke, men i denne sammenhengen snakker jeg om når jeg mener at et innlegg er godt 😊

Jo mer jeg må jobbe med teksten og innholdet jo mer fornøyd er jeg etterpå. Så dette er litt egoistisk også. Men det rare er at jeg blir mest fornøyd når jeg vet at det er kunnskap i innlegget som vil komme deg som leser til gode.

Hvis du forstår hva jeg formidler og bruker det til å gjøre noe.

Hvis du har gjennomføringsevne.

Da er jeg fornøyd.


Gjennomføringsevne.

Det er viktig.

Min påstand er at det er det som skiller de som gjør noe fra de som bare prater.

Noen mener det er motivasjon som skiller. Motivasjon er fint, men motivasjon er flyktig, så jeg mener det ikke medfører riktighet.

Motivasjon er ikke statisk, den kommer og går.

Noen mener det er kunnskap som skiller.

Kunnskap er heller ikke statisk og det kan du tilegne deg. Med gjennomføringsevne.

Verden har nok av gode ideer og penger, men ikke nok av dyktige folk med gjennomføringsevne.

Et utsagn jeg kan stå for - uten at jeg skal påstå at det er helt og holdent mitt. Jeg vet jeg har lest starten av det en plass og så har jeg modifisert slutten litt.

Heldigvis er ikke gjennomføringsevne medfødt. Joda, jeg tror noen er født med mer naturlig drive og vilje (jeg tror jeg er en av de som er så heldig å har fått dette), men dette kan læres.

Det handler om tankesett, vilje til endring og vilje til å stå ut i ubehagelige perioder.

Dette er tema som ligger mitt hjerte nært.


Jeg er personlig opptatt av alle mulighetene vi som mennesker har og ønsker at flest mulig skal gjøre noe med det.

Lev ditt liv til det fulle.

Slik du vil. Derfor står det vær den beste versjonen av deg selv på forsiden av hjemmesiden min:

Det er også grunnen til at bloggen ikke er 100% eiendomsrelatert.

Jeg er svært glad i eiendom og det meste som deles her vil være eiendomsrelatert, men jeg forbeholder meg retten til å skrive om tankesett, kosthold, trening og andre investeringer - hvis jeg føler for det. Noen har sagt at jeg burde gjort bloggen 100% eiendomsrelatert. Jeg burde sikkert det hvis dette skulle vært en bedrift.

Det har ikke vært tanken.

Det er min personlige blogg hvor jeg deler det jeg har lært og skriver om det jeg er opptatt av. Min erfaring er nemlig at alt dette henger sammen.

Du er en bedre eiendomsinvestor hvis du har hodet på rett plass, har fylt kroppen med god næring og trener jevnlig og sover godt.

Du er også en bedre mor, en bedre far - rett og slett et bedre menneske - hvis du gjør det jeg skrev om over.

Det er viktig å være snill.

Snill med andre, snill med deg selv.