facebook-domain-verification=ui2ks9t6giew22z98o5nqzmzseaugm
 

Inne i kryptovalutaens økosystem - BTC, ETH

Oppdatert: aug. 24

Nå er det ganske nøyaktig 9 måneder siden jeg begynte å kjøpe kryptovaluta for første gang. Jeg opprettet konto på MiraiEx, fikk en startbonus på kr. 100,- i Bitcoin (BTC), overførte kr. 3000,- ekstra og vips så var jeg i gang som kryptoinvestor. Et lite steg, men det var en start. "Når du dypper stortåa i havet, da er du også en del av Stillehavet." Sitat Jan Kjærstad. Plutselig var jeg en del av noe større. Det ligger i menneskets natur å søke etter samhold, søke etter å bli en del av noe. Noe større enn seg selv. Jeg var blitt en del av kryptovalutaens økosystem.


Det trigget min egen interesse for krypto og etter en rolig start prøvde jeg å søke ytterligere kunnskap.

Den første runden med research kan du lese mer om i det innlegget jeg skrev på bloggen min rundt 20. oktober 2020:

En amatør beveger seg inn i kryptovalutaens verden


Har du ikke lest det så anbefaler jeg å lese kjapt gjennom det, for dette innlegget bygger på det forrige innlegget.

Nå har det altså gått ca. 6 måneder siden jeg skrev det innlegget. Har det skjedd noe spennende siden da, mon tro? Rett etter innlegget mitt så krøp BTC-kursen over $12.000 og satte ganske umiddelbart ny All Time High (ATH), så ble det satt nye rekorder jevnt og trutt frem til nyttår når vi nådde $30.000 Idag ligger vi og vaker under en motstand på $60.000 etter å ha vært litt over en kort stund.

Hva har jeg lært siden da?

Mye.

Veldig mye.

På en måte så kan du si at min kunnskap om kryptovaluta og spesielt BTC har økt jevnt og trutt i takt med BTC kursen. I dette innlegget skal dere få ta del i noe av det jeg har lært og så deler jeg selvsagt mine kilder på hvor jeg har lært det jeg har gjort.

Når jeg kjøpte mine første BTC andeler sto kursen i rundt $12.000. Nå er den rundt $58.000 etter at den på topp var litt over $61.000.

Hvis du fulgte med så brukte jeg ordet "motstand". Som isolert er et helt vanlig ord, men i denne sammenhengen handler det om en term som brukes i teknisk analyse. Teknisk analyse?! Meg? What! Nei, ikke helt ennå, men jeg følger med og lærer. Mer om det senere.

Tenk det da folkens. Det er altså litt over 6 måneder siden du fikk kjøpt en hel Bitcoin for $10.000! 🤭ca. 85.000,- WTF! Ville ungdommen sagt. Noen som angrer seg? Nå må du ut med nesten 500.000,- for 1 BTC. Et innholdsrikt halvår vil noen si.

Ihvertfall for de få som har tatt sjansen og investert i BTC. Vel, få og få. Det er en del millioner mennesker som handler krypto, men fortsatt få i den store sammenhengen. Da burde jeg vel ta gevinsten min og løpe ikke sant? Noen mener nok det. Mange mener det. Noen mener nok at BTC har steget så mye at det er blitt en boble som kan sprekke hvert øyeblikk. Mange mener det. Kanskje.

Ingen vet. Ikke jeg heller. Og ja, jeg har en ganske okei latent gevinst. Men jeg selger ikke. Istedenfor har jeg kjøpt mer på rundt $51.000 Jeg har lært mye, og jeg er langt i fra en ekspert, men jeg tror ikke på det scenarioet som dommedagsprofetene skisserer. Jeg tror ikke på skeptikerne. Så jeg har ingen planer om å selge min beholdning av kryptovaluta.

Jeg er fortsatt veldig positiv. Eller super bull som det heter på finans språk. Mer om det også senere. Først ansvarsfraskrivelsen.

Disclaimer: 
Jeg er ingen investeringsrådgiver eller ekspert av noe slag. Blogginnlegget er min mening og mine tanker og må ikke brukes som grunnlag for dine investeringer. All investering i kryptovaluta er selvsagt forbundet med stor risiko. Gjør dine egne undersøkelser før du investerer i noe som helst.

Vervepremier og affiliate inntekter

Jeg synes det er litt artig at den lille vervepremien jeg fikk av MiraiEx i form av BTC med en verdi av NOK 100 i august 2020 nå er verdt over 500,- i NOK. Den samme prinsipielle utviklingen har selvsagt alle vervebonusene og affiliateinntektene jeg har fått underveis hatt, siden de blir gitt i ulike kryptovalutaer. De har selvsagt ikke steget like mye, siden de har blitt utdelt underveis og kursen jevnt og trutt har steget, men du skjønner prinsippet.

REKLAME:
Her er en invitasjon til MiraiEx. Ved registrering får du en liten bonus. Du får også muligheten til å tjene opptil 200kr i kryptovaluta i bonus: MiraiEx.no
Jeg mottar kr. 100,- i affiliate bonus i form av BTC hvis du bruker denne lenken.

Dette med affiliateinntekter er litt pussig i Norge.

Vel det gjelder egentlig alle inntekter som kommer fra noe andre anbefaler. Rundt omkring i verden er dette helt normalt og folk vil gjerne bruke vervelinker, produkter eller anbefalinger fra venner og kjente. At vennen din tjener noen kroner på dette synes de bare er moro. Og mange ser at de kan gjøre det samme.

Her i Norge blir vi skeptisk. Antydningene om pyramidespill kommer med en gang.

"Skal noen andre tjene penger på å tipse meg?"

Skeptisk.

Rabatt? Fordi noen har tipset meg?

Nei, fysj, la meg heller betale full pris i en ordinær butikk så eierne på toppen der tjener penger istedenfor. Jeg unner ikke vennene mine noen kroner ekstra. Litt satt på spissen, men jeg merker dette på flere felt.

La heller selskapene bruke millioner på reklame på TV2 og andre kanaler istedenfor å la markedsføringsbudsjettet sitt gå til kundene. For du skjønner at det er det som skjer? MiraiEx og andre selskaper med affiliate programmer slipper å bruke så mye penger på markedsføring fordi jungeltelegrafen gjør jobben. Fornøyde kunder tipser andre om et produkt de er fornøyd med. Normal business rundt om i verden. I Norge en avart som vi sliter med å akseptere.


Heldigvis for meg så bryr jeg meg ikke om hva folk jeg ikke kjenner mener. Jeg bryr meg derfor heller ikke om at noen ikke liker at jeg deler affiliate lenker til MiraiEx. Noen skjønner poenget og bruker lenkene mine eller andres. De tjener på det, og jeg tjener på det. Jeg mener fortsatt at dette er vinn-vinn. Så kan vi jo gjerne snakkes i 2030 og se hvem som angrer mest da 😀 PS! Hvis jeg hadde sagt hvor mye jeg faktisk har tjent på dette så ville nai-sayers'ene virkelig fått vann på mølla. For det er lukrativt å gi gode tips om kvalitetsvarer. If you know you know.


Dette var litt på siden av det jeg egentlig skal skrive om, men jeg tar det med, for det henger sammen. For det å begynne å investere i kryptovaluta handler mye om tankesett. Ikke sant? Hvor åpen er du for endringer?

Tør du å prøve noe nytt?

Er du interessert i å lære noe nytt? Eller er du stengt. For nye ting. Velger det trygge.

Eller velger du den tradisjonelle veien?

For kryptovaluta er jo ikke den tradisjonelle veien. Kryptovaluta er ikke akkurat indeksfond for å si det sånn*.

Selv om det er blitt mer og mer kjent så er det langt unna å være den tradisjonelle veien. Det er ennå tidlig i kryptovalutaen sin utbredelse blant folk flest.

Så hvorfor skal ikke du også komme i gang, bare med en liten sum, og dele din egen vervelenke når du møter folk som er nysgjerrige på å dette med kryptovaluta?

For du kommer til å møte andre på din vei som ikke har kommet i gang. Jeg lover det. Det er bare å snakke om det. Hvis du ikke snakker med folk så gjelder ikke lovnaden min...

Om du deler den med 5, 10 eller 100 venner er jo helt opp til deg.

Klagekoret vil si - "det er lett for deg Pål, som har flere tusen følgere på Twitter!" Ja, jeg er klar over at det er lettere for meg, men det betyr uansett ikke at det ikke er mulig for deg. Hvordan fikk jeg disse følgerne da? Har jeg fortjent dem eller har de bare kommet ramlende over natten? Ved å være aktiv i samtalene og dele av kunnskap.

Gi gratis kunnskap.

Uten å forvente noe tilbake. Du har helt sikkert noe du kan, som andre ikke kan. Del det.