facebook-domain-verification=ui2ks9t6giew22z98o5nqzmzseaugm
 

Nyttårsforsetter funker ikke!

Oppdatert: aug. 24


Nytt år, nye muligheter! Nå sitter det mange rundt omkring i Norges land som bestemte seg rundt nyttår for å lage seg et eller flere nyttårsforsetter. Slutte å røyke, slutte å snuse, spise litt sunnere, begynne å trene, begynne å trene mer, være snillere med hverandre etc.


Kjenner du deg igjen? Alle disse eksemplene er jo fornuftige ting å gjøre. Så dette må jo være god ting? Hvorfor sier jeg da at dette ikke funker? Fordi det ikke virker. Nyttårsforsett funker ikke. All erfaring viser det. Det er gjerne noe folk bare sier eller skriver på et innlegg i et sosialt medie uten noen plan, uten noen dedikasjon rundt det. Gjerne et innfall av dårlig samvittighet etter en jul med mye god mat og alt for mye drikke.

De starter opp tidlig i januar, full av motivasjon (hvis de ikke mistet motivasjonen allerede 1. januar pga. en dundrende bakrus etter nyttårsaften) og holder det gående i 1, 2, 3 eller 4 uker. Så ryker de. Det stopper opp. Gjennomføringsevnen sviktet. Hvorfor? Fordi de mangler gjennomføringsevne? Vel, for noen så kan det kanskje være noe av grunnen, men for de fleste så skyldes det ikke dette.