top of page

Utleieguiden - veien videre...

Oppdatert: 12. apr. 2022

Ifjor sommer bestemte jeg meg for å skrive en bok om boligutleie.

Utleieguiden - Boligutleie fra A til Å. Nå er jeg straks utsolgt for papirversjonen av Utleieguiden, så hva skal jeg gjøre med konseptet Utleieguiden videre fremover?

Tanken om å skrive en bok hadde jeg hatt lenge. Egentlig skulle jeg skrive en bok om bolig i Norge. Et enkelt oppslagsverk som alle som skal kjøpe og selge bolig i Norge kan lese, for å være litt mer kompetent på boligkjøp og salg. Det er ofte den største økonomiske belastningen for nordmenn.

En veldig etterspørsel etter mer info om utleie på vårparten og forsommeren i fjor, gjorde at jeg la om planene og bestemte meg for å dele alt jeg kan om boligutleie istedenfor.


Jeg skrev derfor Utleieguiden for å dekke et behov i markedet.

En nisje, men likevel et behov.

I midten av November kunne jeg lansere Utleieguiden - Boligutleie fra A til Å

Det ble en suksess (ihvertfall i min verden) og jeg solgte 100 bøker i løpet av en drøy uke.

Jeg feirer i disse dager 500 solgte eksemplarer (e-bok + papir). Jeg bestilte 200 bøker fra trykkeri og regnet med at jeg kom til å ha bøker lenge. Nå er jeg er snart utsolgt for 1. opplag av Utleieguiden i papir. Jeg har ca. 13 bøker igjen.


Nå skal det klargjøres til opplag 2....

Jeg var lenge i tvil om det skulle bli et nytt opplag på papirboken eller ei.

Det er mye lettere for meg å selge e-boken, den er rimeligere i utsalg, rett og slett fordi den ikke koster meg noe å produsere og jeg slipper arbeidet med å bestille frakt og pakke boken og sende den ut. Til nå har jeg gjort alt dette selv.

Det var artig i starten, for jeg hadde gjort absolutt alt med boken selv, og da kunne jeg like gjerne sende den ut til kundene selv også. Men gleden over å sitte hver søndag og pakke bøker, og klippe og lime adresser og skrive på adresselapper gikk over. Derfor var jeg avhengig av å finne en ny løsning hvis jeg skulle fortsette med papirbøker.

Jeg har nå funnet løsningen og har bestemt meg for å satse videre og kommer til å bestille opp et 2. opplag av Utleieguiden på 500 stk. Det er et ganske stort løft og det vil koste meg litt å få produsert boken, men jeg velger å tro at salget vil fortsette og at dette vil lønne seg i lengden. Boken går ikke ut på dato, så jeg tror dette kan bli bra.


Jeg inngår en avtale med Forlagssentralen som skal oppbevare bøkene mine og sende de ut til kunder som kjøper den. Dette vil også gi meg muligheten til å lansere boken til bokhandlere. Jeg har ikke så stor tro på at bokhandlere vil ta inn boken min, men det blir ihvertfall mulig for dem å gjøre dette nå. Hvem vet...? Det hadde jo vært artig 😀

Jeg har fått mange fine tilbakemeldinger fra kunder som har lest boken. Dette varmer og viser at jeg har truffet på måten jeg har skrevet på. Målet mitt har vært å dele kompetanse som jeg selv har vært så heldig å få muligheten til å tilegne meg over 20 års arbeid med eiendom. Her kan du se noen av tilbakemeldingene.

Jeg har sittet i timesvis og svart på e-poster, Messenger meldinger og Instagram meldinger. Det gjorde jeg før jeg skrev boken og det gjør jeg fortsatt, men nå kan jeg være ennå mer presis, for de som stiller spørsmål etter å ha lest boken har fått økt kompetanse og vet mer om hva de skal spørre om. Jeg har hatt 1- 1 samtaler på telefon. Hjulpet til å skaffe boliger som er kjøpt off marked, gitt råd om kjøp, råd om utleiestrategi, utleiepris etc. Noe er gratis og noe er betalt rådgivning.

Det kommer litt an på omfanget. Enkle spørsmål svarer jeg gjerne på, men når du ønsker bistand til å få kjøpt deg en bolig så tar det litt mer tid og jeg må ta med betalt for tiden jeg bruker. Tid er en knapp ressurs. Det er også derfor jeg bruker en del tid på veien videre.

Hva er planen videre nå?

Jeg har mange tanker rundt konseptet Utleieguiden - som for meg et et merkenavn for å nå ut med økt kompetanse om boligutleie, men ingenting av fremtiden er spikret.

Jeg er i dialog med noen om å gjøre dette større og bredere, for å nå ut til ennå flere hobbyinvestorer som enten driver med eller ønsker å begynne med utleie av sekundærboliger. Det er et udekket behov der ute og pr. idag så er det, så vidt meg bekjent, kun 2 aktører som driver seriøst med dette idag.

Rajeev Lehar med Utleieeksperten og Nikolaos Farmakis med Smart Utleie. Dette er flinke folk, men jeg tror det er plass til flere. Og gjennom mitt nettverk så er det mange som kan tenke seg å dele kunnskap, det handler bare om å få satt dette i et system. Men det var dette med tiden da... 😊 Samtidig får jeg mer og mer spørsmål som er knyttet til neste steg når du har nådd 4 utleieobjekter privat eller har nådd en grense for hva bankene vil være med på pga. boliglånsforskriften. Aksjeselskap - AS.

Jeg leker derfor med tanken om en enkel e-bok: Utleieguiden - AS spesial.

Jeg er ingen ekspert på å drive med boligutleie gjennom AS, men jeg har lært svært mye om dette de knappe 2 siste årene siden jeg begynte å bygge opp et helt nytt selskap for utleie av nye boliger i Norge, sammen 2 andre gründere. MySpot Living.


Dette er akkurat likt i forhold til hva jeg kan om boligutleie for privatpersoner. Jeg påstår ikke at jeg er en ekspert på boligutleie heller, men min erfaring er at jeg kan mye mer enn svært mange andre. Og da er den kompetansen etterspurt. Det er akkurat det samme når det gjelder etablering av eiendomsselskap for å drive med utleie. Jeg kan mye mer enn de som aldri har gjort dette før, og derfor tror jeg det vil være nyttig kunnskap for alle de som føler de har "møtt veggen/stanger i taket" på sine utleieinvesteringer. For en ting kan jeg si, det blir ikke enklere å drive med utleie gjennom et AS.

Du må ha ennå mer kompetanse enn du må ha som privatperson.

Det er ikke vanskelig, men du blir regnet som profesjonell og hvis ikke kompetansenivået ditt følger med i utviklingen av porteføljen din så vil du slite med å få overbevist bankene om å satse på deg. Her tror jeg at jeg kan lære bort noe. Vi får se hva jeg får til 😀


Det som er sikkert er at jeg ikke har noen planer om å slutte å dele kunnskap og erfaringer fra boligmarkedet.


Har du ennå ikke kjøpt boken min så finner du den her:


Kjøp Utleieguiden her - Boligutleie fra A til Å

Har du lest boken og er fornøyd så vil jeg sette stor pris på om du kan gå inn på Facebook siden min og legge igjen en kommentar og gi boken 5 ⭐️ Utleieguiden Facebook


På forhånd takk 😀


Siste innlegg

Se alle

2 Comments


Amir Vuckic
Amir Vuckic
Mar 06, 2021

Ser fram til Utleieguiden AS spesial!

Like
Pål Restad
Pål Restad
Mar 06, 2021
Replying to

Hyggelig å høre Amir! Jeg må vel begynne å skrive da 😊

Like
bottom of page