top of page

Hvorfor en bok?

Oppdatert: 12. sep. 2021

Jeg har nettopp lansert Utleieguiden.

En bok basert på mine erfaringer fra 20 år med eiendom og utleie. I denne perioden har jeg som privatperson leid ut en eller flere leiligheter. Boken handler primært om utleie av eiendom, men det er også en del generell kunnskap om eiendom i Norge, som jeg mener man bør kunne hvis man skal drive med utleie.

Enten det er i liten skala eller man har ambisjoner videre utover det.


Ønsker du å lære mer om eiendom og utleie, så les videre til slutten av innlegget. Jeg lover deg at det vil lønne seg.

Boken er en guide til deg som aldri har drevet med utleie av eiendom før.

Eller for deg som kanskje har kommet i gang, men du føler at du ikke er ferdig utlært og kunne tenkt deg å lære mer om dette.

Jeg påstår ikke at du som er veldig rutinert på eiendom, kan lære noe av denne boken. Da kan du sikkert like mye som meg, men jeg vet at flere rutinerte også har kjøpt boken for å lese om mine tanker og erfaringer. Er du interessert i eiendom kan det være interessant, selv om du ikke nødvendigvis lærer noe nytt.

Den er relevant enten du bare ønsker 1 eller 2 utleie eiendommer for å få en bedre pensjon eller skaffe ungene dine et godt utgangspunkt, eller du tenker på å starte opp med utleie fordi du synes dette er en spennende måte å tjene penger på.

Hvorfor gjør jeg dette? Hvorfor deler jeg så aktivt på sosiale medier hva jeg gjør og hva jeg har gjort i boligmarkedet? Hvorfor bruker jeg mine erfaringer til å spre råd om hva jeg har lært, både her på bloggen og ulike sosiale medier? Og hvorfor har jeg nå skrevet en bok om boligutleie? Dette har jeg svart på i boken og jeg skal gi dere et lite utdrag fra forordet i boken her:

Svaret er enkelt.

Jeg håper å bidra til at en større andel av befolkningen i Norge får økt kompetanse om bolig i Norge, og i første omgang spesielt om utleie av bolig.


Selv har jeg lært enormt mye om eiendom i over 20 år, og jeg lærer fortsatt. Mange får ikke gleden av å jobbe med eiendom, og dermed muligheten til å lære om dette fascinerende markedet på den måten jeg har gjort.

Bolig og boligmarkedet er noe de kun må tenke på de få gangene i livet man skal kjøpe seg en plass å bo.

Eller de skal leie seg en plass å bo.

Det betyr at de fleste står ganske dårlig rustet når de skal gjøre en av sitt livs største investeringer.

Noen mener egen bolig ikke skal regnes som investering. Men i Norge er ikke det så enkelt.


Egen bolig kan være en investering på grunn av prisstigningen, men det er greit å være klar over at en eiendom uten leieinntekter per definisjon egentlig ikke er en investering, det er en kostnad.


Uansett hva du kaller det, er det et uomtvistelig faktum at for de fleste nordmenn er egen bolig den største økonomiske utgiften – og den eiendelen de fleste har mest egenkapital bundet opp i. Det å ha for dårlig kompetanse om noe du skal bruke mange hundretusener (ofte millioner) i egenkapital på, hvis du allerede er i markedet, er ikke et godt utgangspunkt:

· Bolig er noe de fleste nordmenn er opptatt av.

· Vi liker å lese om boliger.

· Vi liker å lese boligannonser.

· Vi elsker å pusse opp og generelt å bruke penger på boligene våre.

· Veldig mange leier ut en eller flere boliger.

Det betyr likevel ikke at den generelle kompetansen om eiendom er høy i Norge. Med tanke på hvor opptatt «alle» er av bolig i Norge, er dessverre kompetansen skremmende lav.

Alt for mange gjør ufornuftige valg som kan koste dem dyrt i oppsparte midler. Mange opplever ubehagelige overraskelser, krangler og igjen tapte sparepenger i tilfeller jeg mener kunne vært unngått hvis de hadde visst litt mer om det de kjøper.


Derfor har jeg skrevet boken.

Jeg håper de som leser den skal sitte igjen med økt kompetanse etter å ha lest den, at det skal bidra til at de gjør bedre handler i fremtiden, og dermed sikre sine verdier på en bedre måte.


Min opprinnelige plan, som jeg har tenkt på i over 10 år, var å skrive en bok om kjøp av eiendom i Norge.

En slags brukermanual for alle som skal inn på boligmarkedet.

Den har jeg fortsatt en plan om å skrive, men den kommer senere. På grunn av alle spørsmålene som har kommet til meg om utleie av eiendom, valgte jeg å skrive en egen bok om det å drive med utleie i Norge. En guide til deg som skal drive med utleie av bolig! «Utleieguiden - utleie fra A til Å».


Her er litt av nøkkelen til boken. Mange av spørsmålene jeg får fra alle dere som er interesserte i eiendom krever litt forhåndskunnskaper for at du skal kunne dra nytte av svarene.

Spørsmålene er for omfattende. Litt mer presist kan man si at svarene er for omfattende. Jeg kan ikke sitte på kveldene og skrive lange utredninger til hver person som vil lære seg noe om eiendom og utleie, når erfaringsgrunnlaget åpenbart er litt tynt. Det er ikke at jeg ikke ønsker å hjelpe, men det er verken ressursmessig riktig eller optimalt for de som vil lære at jeg skulle besvare kompliserte spørsmål en og en.

Jeg ønsker at flere skal lære og setter stor pris på at det er så stor interesse for eiendom der ute, men var nødt til å gjøre dette på en mer rasjonell måte. Tanken min da er at boken skal fungere som et grunnkurs innen eiendom og utleie. Hvis du fortsatt har spørsmål etter å ha lest den er det bare å fyre løs. Men å sende meg spørsmål nå om skatt på utleie av eiendom, uten å ha lest boken, er meningsløst.

Det er et helt kapittel i boken.

Da kan ikke jeg svare deg på det i en DM. Eller i en tweet eller e-post. Og dette er et problem i Norge i dag.

Alle vil bare ha et enkelt svar. Men vil ha en kvikk fiks.

Enten det gjelder det de lurer på om eiendom eller det gjelder å komme i god form. En pille eller ett svar som fikser det de lurer på.

Og dette er en liten pekefinger til noen av mine følgere og lesere også.

Vil du lære om eiendom så må du lese enten boken min eller noen andres.

For du må tilegne deg kunnskap.

Ut over det lille du har idag. Du må gjøre en innsats.

Du lærer ikke om f.eks. skatt på utleie og eiendom ved å få et enkelt svar på DM/Tweet/e-post.


Så skjønner jeg at noen tror jeg kun er ute etter å selge boken min, når jeg sier at du må lese den før du stiller meg spørsmål.

Ja, det er klart jeg vil selge boken min. Alle som har lagt ned tid og energi i å skrive en bok ønsker at flest mulig skal kjøpe den. Det er helt naturlig. Men nå har jeg nettopp forklart deg hvorfor jeg har skrevet den, så jeg håper du forstår at denne boken ikke ble skrevet fordi jeg skal tjene penger. Jeg ønsker faktisk å nå ut med kunnskap om eiendom så flere kan lære om dette.

Ønsker du å lære om eiendom bør du kunne investere 200- til 400,- kroner i en bok for å klare det. Hvis du ikke tar deg råd til det, så er det ikke sikkert du skal ta deg råd til å kjøpe deg en utleiebolig heller. Det er hva boken koster i ulike varianter, med eller uten vedleggene og med eller uten rabatt. E-bok eller papirversjon. Dette med rabatt er en ting jeg har tenkt mye på. Hvorfor skal man gi rabatt på boken til gitte tider? Hvorfor ikke bare la den stå til fast pris hele tiden? Hvorfor kjører butikker over hele verden salg i perioder?

Fordi det fungerer. Jeg har funnet ut av jeg kan ikke la være å gjøre det. Selv om jeg egentlig skulle ønske at verden var slik at hvis boken var god så selger den uansett.

Det er ikke så enkelt. Hvis jeg setter ned boken med $10 på Twitter en dag, så selger jeg mellom 10-20 bøker. En vanlig dag går det 1-2. Jeg har lagt meg en del høyere i pris enn mange andre bøker som er solgt på Twitter. Det er fordi jeg synes boken er verdt det. Den kommer ikke til å bli satt ned til $15 eller lignende fast. Boken koster i e-bok utgave 295,- eller $30 (dollar er oppgitt fordi e-boken også kan kjøpes på Gumroad som er en plattform som brukes av mange Twitter brukere og de bruker $). Så koster den mer i papirversjon av helt naturlige årsaker. Det koster meg over kr. 125,- pr. bok i trykkekostnader og annet forbundet med den versjonen.

Siden leser bloggen min så får du en egen promokode som gir deg kr. 50,- i rabatt på

e-boken versjonen av boken min med vedlegg . Bruk koden "blogg"

Boken kjøper du her - www.palrestad.no/utleieguiden 

Selv har jeg et liberalt forhold til det å kjøpe bøker.

Ønsker jeg å lære om noe så kjøper jeg flere bøker om det emnet. Min kone og jeg har innført kjøpestopp i 2020 fordi vi holder på å bygge opp 2 nye selskaper og ønsker å bruke ressursene våre på det. Likevel er bøker unntatt fra kjøpe-stoppen. Vi må hele tiden lære oss nye ting, og bøker er en god måte å gjøre det på. Så håper jeg du lærer noe etter å ha lest den. Så langt så har det vært fornøye kjøpere fra de som har lest den: "dette tipset var verdt hele boka, genialt."

"hei, jeg er utrolig fornøyd med kjøpet av boken din. Veldig lærerik og enkel å lese."

Så kanskje blir du også en fornøyd kjøper?


REKLAME:

Helt til slutt vil jeg anbefale deg å kjøpe disse 2 e-bøkene også hvis du ikke allerede har gjort det.

Historien om en familie som startet på 0 og som 8 år senere har eiendom verdt 18 millioner, med ca. 10 millioner i gjeld. De har altså bygd seg en formue på 8 millioner på 8 år. Målet er 10 millioner innen 10 år. De kommer til å nå det. Les den flotte historien i den boken.


Boligkupp i et marked "hvor alle vet alt" og hvordan legge til rette for et drømmesalg. Bok skrevet og utgitt i 2020 av en norsk eiendomsmegler. Fylt av enkle, men gode råd og tips til deg som skal handle bolig. Lettlest og fin. Les og lær ved å lese boken.


Ha en strålende dag 😀

286 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

2 Comments


Pål Restad
Pål Restad
Nov 22, 2020

Hyggelig å høre Torgeir! Ønsker deg lykke til med flippene dine og håper boken gir deg noe kunnskap 😊

Like

Kjøpt! Blir spennende å lese ettersom jeg på jakt etter mitt første prosjekt. 1-3 flipper i første omgang for å skaffe kapital til utleieobjekt # 1 (av 10?) :)

Like
bottom of page