top of page

Oppdatering etter oktober

Oppdatert: 24. aug. 2021

Litt på etterskudd kommer en lovet oppdatering for eiendomsvirksomheten i oktober.

Igjen må jeg skylde på boken min - Utleieguiden - som forklaring på hvorfor jeg har oppdatert bloggen så lite i det siste. Nå kan du endelig kjøpe boken her. Vær obs på at boken finnes i e-bok versjon og i papirversjon. Noen versjoner er med vedlegg. Dvs. regnearket jeg bruker og en Word- mal jeg bruker. Forskjellen er pris. Da jeg synes det er verdt noen kroner at jeg har brukt 20 års erfaring på å sette opp praktiske verktøy som du kan ta i bruk fra dag 1.

Oktober var en måned uten de store hendelsene i utleievirksomheten, men noe var det som skjedde. For nye lesere så skal jeg ta en oppdatering av hvilke eiendommer jeg styrer utleien på.


Det er våre private eiendommer:

Det er 3 nyere utleieleiligheter i Trondheim og en hytte i Åre, Sverige.

Det var ingen henvendelser fra noen av leietakerne på våre 4 utleieobjekter. Husleien betales alltid punktlig og jeg hørte ingenting. Vi fikk oppdatert alle de 3 leilighetene med nye e-takster fra meglere. 3 forskjellige befaringer og 3 forskjellige meglere for 3 e-takster. Jeg kunne sikkert brukt en. Men vi har valgt å spre dette. Det er to grunner til det. Det ene er at jeg tror banken setter pris på at forskjellige meglere vurderer eiendommene og så er ikke dette en eiendomsmeglers artigste jobb, så det er greit å fordele byrden litt. Siden jeg ikke betaler for dette så er ikke e-takst noe en megler liker særlig godt. Det er mye arbeid som må gjøres for at de skal kunne produsere selve e-taksten. Jeg kjenner systemet og har respekt for det. Det er bare flaks at meglere ennå tilbyr dette som en gratis tjeneste. Dette burde koste penger.


Ladehammerveien 28B:

En stor enebolig som eies av selskapet til min sjef og hans kone. Der er det 1 stor leilighet med 4 leietakere.

En liten leilighet med 1 leietaker og 5 hybler. Totalt 7 utleieforhold. Dette er den eiendommen det er mest arbeid med.

Det stemmer også godt med klassisk utleieteori som jeg beskriver i boken min. Det er en eldre, delvis ombygd eiendom med gode leieinntekter og god yield. Men krever også mye mer oppfølging og vedlikehold. Denne måneden startet med en oppfølging av skadedyrfirmaet Pelias som har vært der for å få fjernet noen få skjeggkre som ble observert i sommer. Vi måtte inn en runde 2 for å gå gjennom alle rom og legge ut mer åte. Dette ble koordinert med alle leietakere og avklart så vi kunne låse oss inn. Deretter ble dette utført en uke senere. Vi har ikke sett noen skjeggkre der siden sommeren og saken anses løst. Den ene leietakeren har sagt opp hybelen så jeg var der og tok i mot nøkkel rett før månedslutt. Vi skal vaske ned og male opp hele denne hybelen, men det tilhører november oppdateringen.

Alle husleier blir betalt. En hybelboer betaler alltid en uke for sent, men har fått lov til det, da det gjelder når han får lønn.


Selskapet hvor jeg er en av 3 gründere og jeg eier en del av. Vi kjøper kun helt nye leiligheter og leier ut disse når de er ferdig.

Alle våre 12 leiligheter som skulle vært leid ut er leid ut. Alle husleier betales jevnlig. Her har vi hatt littoppstartsproblemer i noen av leilighetene med radiatorer som ikke har fungert i ett bygg og gulvvarme som ikke har fungert i 3 ulike leiligheter. Dette er garantisaker og utbygger som fikser. Jeg må være bindeledd og sørge for at det blir meldt inn til utbygger etter at leietaker varsler meg. Så må jeg purre litt, de gangene utbygger er litt treg. Det skjer. Alle disse sakene er nå løst og fikset, med ett unntak. Vi har ett bad hvor varmekablene fortsatt ikke fungerer og problemet er brudd i kabelen under gulvet. Litt spent på hvordan utbygger har tenkt å løse det. Det kommer vi tilbake til i neste oppdatering. Vi har også benyttet salgsstarter i nye prosjekter til å kjøpe nye leiligheter, men det skal jeg komme tilbake til i fremtiden.


Det var egentlig alt som skjedde relatert til den løpende utleievirksomheten.

Jeg har travle dager og mye som skjer, men det er annen planlegging for MySpot Living i tillegg til at vi har stiftet et nytt selskap som skal pusse opp og selge brukte boliger.

Fenice Eiendom AS.

Det er også spennende, men også det får bli en annen gang.

163 visninger0 kommentarer

Commenti


bottom of page