facebook-domain-verification=ui2ks9t6giew22z98o5nqzmzseaugm
 

Prosjekt lese e-post 2 ganger pr. uke

Oppdatert: aug. 24

- fra The 4 Hour Work Week


Månedens bok som jeg leser nå er the 4 Hour Work Week av Tim Ferris.

En utrolig interessant bok. Mange av dere har sikkert lest den og tenker at jeg er litt sent ute.

Og du har helt rett.

Boken kom i 2007. Den har bare ikke kommet i mitt fokus før inntil nylig, men det er aldri for sent å lese en god bok.

Sjelden har jeg lest noe som har truffet så på kornet med hvordan jeg ser for meg å leve livet mitt. Nemlig å leve livet nå, hver dag - ikke en gang i fremtiden. Ikke sikte på at alt skal bli bedre en gang i fremtiden.

Den dagen man når pensjon eller et formue nivå som tilsier at du (endelig?) kan si opp jobben din. Men nå. Leve i nuet. Alt jeg har lest så langt har handlet om hva du må gjøre for å tjene penger, spare eller investere penger for en gang i fremtiden å nå et visst nivå som gjør at du kan gjøre som du vil.

Så har det vært ulike teknikker rundt både mindset og investeringfilosofi og hva du må gjøre for å nå dine mål. Mye interessant, men alltid med et mål langt der fremme.

Dette udefinerte sluttpunktet som skal være starten for når du virkelig begynner å leve.

Er ikke dette litt trist egentlig, hvis du tenker over det?

Å evig streve etter noe som (for de aller fleste) aldri kommer? Det er vel egentlig selve definisjonen på hamsterhjulet. Aldri før har jeg lest en bok som omhandler hva du må gjøre for å leve livet som du vil - nå! Beskrevet ned i minste detalj. Veldig spennende.