top of page

Januareffekten sviktet ikke

Oppdatert: 24. aug. 2021

Idag kom tallene fra Eiendom Norge med den offisielle boligprisstatistikken. Ingen overraskelser egentlig, oppgangen var kanskje litt sterkere enn forventet.


3,3% prisoppgang for Norge, 0,9% sesongjustert. 3,6% prisoppgang for Trondheim, 0,5% sesongjustert.

Dette er sterke tall, selv for januar å være. Jeg skrev om dette tidlig i januar, nemlig at alle bransjeaktører vet at den beste tiden for å selge noe på er i 1. kvartal og spesielt januar. Den største prisstigningen og de beste/verste budrundene er ofte da. Siden dette ikke er noen hemmelighet skulle man kanskje tro at folk etterhvert justerte seg inn i forhold til dette og at man fikk mindre utslag? Neida, ingen fare. Ola Nordmann vil nok fortsette å være sau og kommer til å fortsette å dilte etter flokken.

Det er tryggere. Ikke klokere, men tryggere. Og vi vil ha det trygt. Gjør du som de fleste andre så kan du ikke gjøre det så veldig galt vel...? Vel, det kommer an på hva målet ditt er :)

Det betyr at de fleste fortsatt kommer til å by mest når andre byr og når andre sitter på gjerdet og venter så gjør de det samme. Lavthengende frukter blir ikke plukket av den jevne boligkjøper. Kunnskapen er ut der, og det mangler ikke på meglere som prøver å fortelle dette til kundene, men de vil ikke høre. Det er tryggere å høre på naboen eller familien. Jeg heier på de som går mot strømmen, også i boligmarkedet. Tør å tro på egne vurderinger. Tør å tro på egen magefølelse: Hvis et hus eller en leilighet føles rett for deg og det er innenfor det du har tenkt å bruke på bolig, spiller det da noen rolle om noen andre liker det huset eller den leiligheten?

Det burde ikke spille noen rolle.

Med mindre vi snakker om din partner, så skal ikke det bety noe. Du skal jo ikke bo der sammen disse andre. Tenk selv.

Handle selv.

Ikke følg strømmen.

De beste dealene kommer da!


Lykke til :)


116 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page