top of page

Kunsten å tenke annerledes

Oppdatert: 29. okt. 2022

Jeg jobbet egentlig med et innlegg som handler om viktigheten av å sette seg mål, men så hadde jeg et møte med en utrolig dyktig kvinne denne uken, som inspirerte meg til et helt annet blogginnlegg. Og siden det handler om å tenke annerledes så tenkte jeg det var helt innenfor at jeg faktisk endret litt på mine planer og skyver det andre innlegget til litt senere. Men det kommer :) Dette er en dame som vet hva hun vil, og som gjør grep for å nå sine mål. Jeg kjenner henne ikke privat, men vi har blitt kjent gjennom jobben hennes og vi har hatt noen forretningsmøter og hyggelige samtaler. Samtalene våre har alltid involvert både tankesett og eiendomsinvestering, for selv om hun driver eget firma så holder hun på med utleie av eiendom på siden. For min del er det ønskelig at leietakerne bruker et vaskebyrå når de skal foreta flyttevasken før de flytter ut og derfor synes jeg det er lurt å ha et samarbeid med et rengjøringsbyrå, slik at leietakerne får gode priser og et selskap som jeg vet gjør en god jobb på dette. Det er aldri noen problemer med utflyttingen når leietakerne bruker byrå, men jeg har blandete erfaringer med leietakers egen vask.


Jeg er så fornøyd at vi har innledet et samarbeid med hennes firma gjennom MySpot Living
slik at våre kunder skal få god hjelp og gode priser. Lykke Hjemme er den del av MySpot Living sitt fordelsprogram.
Bilde av Heidi Louise Torvik

Heidi Louise Torvik (til venstre på bildet) er gründer og eier av rengjøringsfirmaet Lykke Hjemme.

Dette selskapet fikk hun ideen til selv og har bygd det opp fra grunnen av. Dette er ikke noe unikt og mange starter

egne selskap. Så dette innlegget handler ikke om det, men jeg må jo nevne det, for ikke alle tør å ta sjansen ut i det ukjente for å stå på egen bein. Jeg beundrer de som gjør det. Mange oppdager også at det kanskje ikke var helt den drømmen de så for seg, for som gründer og daglig leder må du gjerne gjøre alt, og arbeidet som kreves blir nok av mange undervurdert, men det er ikke poenget her. Heidi var ikke fornøyd med å bare ha startet selskapet og fått skikk på driften. Hun visste at hun ville noe mer, og hun ville bruke sine egenskaper på en bedre måte. Og da måtte selskapet ha en sånn økonomi at hun kunne ansette egen daglig leder. For ca. 1 år siden hadde selskapet fått en slik størrelse at hun kunne ansette en egen daglig leder for å ta seg av driften i selskapet, slik at hun selv kunne gå over til å være aktiv styreleder. På den måten fikk hun frigjort mer tid til kreativ videreutvikling av selskapet. Det inkluderer fortsatt arbeid med en app som hun også har utviklet slik at det skal være enkelt for kundene. Dette er heller ikke unikt, men det er mange selskaper som bruker mye lengre tid på å komme til et punkt hvor de kan ansette egen daglig leder. Det som gjør Heidis historie ekstra interessant er de grepene hun har gjort ved siden av sin gründersatsing. For samtidig med at hun har bygd opp dette selskapet har hun investert i en utleiebolig på Møllenberg i Trondheim. I det samme området har hun bodd selv i en annen leilighet med sine 2 døtre. Nylig kjøpte hun seg en ekstra utleieleilighet som hun leier ut i tillegg. Da var hun oppe i 2 utleieboliger og et eget eid selskap som "går av seg selv" mens hun bruker tiden sin på å forbedre selskapet og tenke på nye forretningsideer for fremtiden.

Ganske imponerende ikke sant? Jeg synes i hvertfall dette er veldig bra! Men Heidi var ikke fornøyd med det så sitter hun med 3 utleieboliger! For her er det grepet som jeg er mest imponert over.


For nå har Heidi bygd om sin egen leilighet, satt inn ekstra soverom, slik at den også er optimalt tilpasset til utleie, og leid den ut for 29.000,- pr. mnd. 
Selv har hun da valgt å leie seg en kjempestor bolig på ca. 185 kvm. for seg og døtrene sine. 
Dette betaler hun kr. 24.000,- for.

Der har de fått seg en stor hage og en bolig som de fleste bare vil kunne drømme om. Og alt dette mens hun får mer i leieinntekt enn hun betaler i husleie selv. Denne boligen ville trolig kostet en plass mellom 8 og 10 millioner hvis hun skulle kjøpt den. (har ikke brukt tid på verdivurdering av denne, så ikke heng dere opp i spriket og evt. avvik her, poenget er at den koster mye mer i kjøp enn det koster på leie den)

Slik bor Lousie og familien nå - (bildene er dessverre blitt slettet fra annonsen og her)


Reaksjonene har ikke latt vente på seg fra hennes venner og kjente. Hva tror dere de går i? "Hæ, skal du leie?" "Du må da eie egen bolig" "Hvorfor skal du leie?" Selvsagt. I Norge så må du selvsagt eie den boligen du bor i selv. Eller må du det? Det er nærmest blitt en så selvfølge at de fleste ikke engang vurderer om de bør eie sin egen bolig eller ikke.

Jeg har tenkt på dette selv. Leie selv og leie ut boliger for mer enn vi selv leier for. Det er et interessant grep. Leieprisene i Norge er så lave (spesielt for større objekter) at du fint kan leie for mindre enn en du selv kan få inn ved å bruke din EK på et eller flere utleieobjekter. Jeg skal sette opp fordeler og ulemper med dette litt senere, men jeg har ikke fått gjort ferdig all researchen ennå. Den åpenbare nedsiden er at du oppgir eierskapet til "din bolig" og ikke kan gjøre som du vil med oppussing etc. Men det trenger strengt tatt ikke å være et problem hvis du finner en plass å bo som ikke trenger oppussing. Så kan du bruke din ledige energi på å pusse opp en ekstra utleieleilighet eller en flip investering. Så er det noen ulemper knyttet til skatt slik skattesystemet er skrudd sammen i Norge. For alle skal eie den boligen di bor i, primærboligen. Så skatt er det moment her, som jeg må bruke litt mer tid på før jeg kan presentere et fullstendig eksempel.

Men la ikke det ødelegge poenget her; som er at det kan lønne seg å tenke annerledes.

Heidi ville ikke tatt seg råd til å kjøpe en slik bolig som hun nå bor i, hvis hun skulle eid den selv. Ved å tenke litt utenfor boksen har hun skaffet familien et flott sted å bo. Hun har nå sørget for at døtrene kan nyte fritiden i en nydelig hage på Øya i flotte omgivelser, istedenfor å bo tett i tett på Møllenberg. Og som hun sier selv. Dette grepet er egentlig ikke for å tjene penger, dette er for å få en bedre plass å bo. For hun kunne selvsagt valgt å leie en rimeligere bolig enn den hun nå har valgt. Da ville økonomien vært bedre og "Fintwit"ville vært mer fornøyd for hun kunne puttet kr. 5000,- ekstra i måneden i et indeksfond 😉 Men den ideen får noen andre ta med seg 😀 Dette er hun veldig klar over selv, men hun har prioritert denne boligen som en livskvalitet for seg og familien. For; vi lever bare en gang

- Nå

Så lev det livet du vil leve ikke det livet du tror andre ønsker at du skal leve
948 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page